Родина біженців із Херсона загинула під час урагану в США

Картинка родины беженцев из Херсона
Картинка родины беженцев из Херсона

Родина Сегенів змогла втечі з Херсона на початку війни, але їх знайшла стихія в Північній Кароліні, США. Про це повідомляє USA Today.

Анастасія Новітіна, її чоловік Дмитро та їх тринадцятирічний син Євген разом з бабусею Тетяною покинули Україну через вторгнення російських військ. Спочатку вони переїхали до Польщі, а потім приїхали до США.

Вони обрали місце проживання у гірській місцевості західної частини Північної Кароліни через наявність родичів там.

Їх дім був розташований поруч з річкою Саут-Ту і був популярним місцем для кемпінгу та риболовлі. Для родини Сегенів, цей район був справжнім раєм у порівнянні з Херсоном. Але ураган "Хелен" знищив їхні сподівання на безпечне життя.

У кінці вересня річка піднялася майже на шість метрів, перетворившись на стихійне лихо.

Племінниця Анастасії, Ліза Гіндінова, яка проживає в Брукліні, Нью-Йорк, з 26 вересня почала безперервно оновлювати місцеві соціальні групи і зв'язуватися з органами влади. Вона постійно тримала мобільний телефон у руках.

"Це займало 24 години на добу без вихідних", - розповіла Ліза газеті USA Today. - Я не можу нормально жити. Це все, про що я думаю".

Востаннє Гіндінова говорила з тіткою увечері 26 вересня, коли ураган "Хелен" наближався до Північної Кароліни.

"Вона сказала, що вода підіймається в річці. І жартувала, сподіваючись, що їхній "Титанік", маючи на увазі будинок, витримає", - згадує Ліза.

З того часу тітка та дядько не відповідали на дзвінки.

Тіло Анастасії було знайдено кілька днів після повені в десяти милях від їхнього будинку. Її ідентифікували за золотою сережкою в уху. Дмитра ідентифікували за відбитками пальців.

Все, що залишилося від синього будинку родини Сегенів неподалік річки - руїни. Продовжуються пошуки Євгена та його бабусі Тетяни.

Нагадаємо, що в п'ятницю 27 вересня ураган "Хелен" спричинив великі руйнування на півдні східного узбережжя США. Унаслідок урагану були пошкоджені країни, такі як Флорида, Джорджія, Північна та Південна Кароліна. Мільйони людей залишилися без електроенергії, а деякі громади були повністю зруйновані.

Читайте також