Росія 31 липня атакувала Україну балістичною ракетою Північної Кореї – ЗМІ

Атака Росії балістичною ракетою з Північної Кореї
Атака Росії балістичною ракетою з Північної Кореї

За даними порталу Defense Express, 31 липня російські загарбники спробували атакувати Київську область північнокорейською балістичною ракетою KN-23, але вона не досягла своєї мети. Ракета замість цього впала на територію Київської області через ймовірний вибух у повітрі.

Військові журналісти повідомляють, що на місці падіння були знайдені уламки з маркуванням KN-23, яке використовується російськими військовими. Такі ракети Росія вже використовувала для своїх ударів проти України в 2024 році.

За даними Defense Express, останнім разом Росія використала балістичні ракети KN-23 для ударів по Україні 27 лютого 2024 року.

За словами журналістів, російські балістичні ракети, які використовуються північнокорейською державою, мають вибухову частину з потужністю до 1 тонни тротилу. Максимальний радіус дії такої ракети становить 650 кілометрів.

Росія тестує на війні ракети для Північної Кореї

Раніше Росія випробовувала ракети "Шахед" для Ірану, які потім було застосовано проти Ізраїлю. Тепер вона тестирує ракети для Північної Кореї на військовому конфлікті.

Згідно з повідомленнями, США вважають, що Північна Корея може просити технології та військову допомогу Росії в обмін на поліпшення своїх дальнодіючих ракет та ядерної зброї.

Правительство Північної Кореї заявило, що звинувачення використання північнокорейських ракет Росією проти України є необґрунтованими.

Читайте також