Росія атакувала Харківщину на місяць раніше, ніж передбачалося – The Telegraph

Русія атакує Харківщину
Русія атакує Харківщину

Росія розпочала наступ на Харків раніше, ніж планувала

За повідомленнями The Telegraph, Росія розпочала свій наступ на Харківську область на місяць раніше, ніж було заплановано. Це призвело до недостатньої підготовки російських військ, які мали одночасно атакувати Донбас.

«Росіяни розпочали наступ на Харків приблизно за місяць до того, як це було заплановано», - заявив Майкл Кофман, старший науковий співробітник Фонду Карнегі.

Ця стратегія раннього наступу спрямовувалася на те, щоб здивувати українську армію. Але самі російські війська також були здивовані. Корпус російської армії, призначений для Донбасу, ще не завершив навчання, і відстають на місяць від розкладу бойових дій.

За словами Кофмана, коли російська операція на Харків почала зірватися, російське командування вирішило вивести війська з Донбасу, щоб використати їх на півночі. Ця затримка, можливо, врятувала українців від катастрофи.

Російська армія на Харківщині намагається прорвати оборонні рубежі українських захисників, використовуючи стрілецькі батальйони, які постійно атакують.

За місяць російська армія на Харківщині втратила до тисячі воїнів, які загинули, і кілька тисяч поранених.

Атаки ЗСУ на лінії постачання окупантів призвели до нестачі їжі, води та боєприпасів у російських військах в Харківській області, що призупинило їх наступ на цьому напрямку.

Читайте також