Росія атакувала Україну "Іскандерами": у Повітярних силах повідомили деталі

Росія вночі 1 червня загалом випустила 10 балістичних та крилатих ракет типу "Іскандер" з північного напрямку Брянської області.

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗС України усі 10 цілей знищено: сім балістичних ракет "Іскандер-М" та три крилаті ракети "Іскандер-К". Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Російські загарбники атакували ракетами Київ близько 02.45.

"Знову противник підступно атакує балістичними та крилатими ракетами наземного базування з ОТРК "Іскандер". Тож часу на те, щоб сховатися в укриття, не так багато", йдеться у повідомленні.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук наголосив, що російським загарбникам ніколи не зламати дух українського народу.

"За кожну дитячу смерть буде відплата! Горітимете в пеклі, рашисти!" зазначив Олещук.

Оперативно-тактичні ракетні комплекси "Іскандер" можуть використовувати як крилаті, так і квазібалістичні ракети. Їх від звичайних балістичних ракет відрізняє менший радіус дії від 500 до 1 тис. км, що дозволяє використовувати їх у регіональних конфліктах.

Загалом Іскандери вважаються потужнішим озброєнням, ніж, наприклад, Калібр, і потенційно можуть нести ядерні боєголовки. У комплексах використовуються надманеврові балістичні ракети зі стелс-технологіями, а також помилковими мішенями з метою обходу систем ПРО.

Маса ракети 3,8 тонни, а бойової частини 480 кг, довжина ракети 7,2 м, а діаметр 920 мм. Максимальна висота траєкторії 50 км. Мінімальна дальність ураження 50 км.

Приблизна вартість такої ракети $3 млн. Таким чином нова атака на Київ обійшлась Росії у $30 млн

Уночі 1 червня російські загарбники атакували Київ крилатими ракетами та снарядами балістичного типу. Внаслідок російського удару в Деснянському районі троє загиблих, з них одна дитина 2012 року народження. 10 осіб травмовано, зокрема дитина. У Дніпровському районі дві особи травмовано.