Росія планує набрати в армію ще майже чверть мільйона контрактників

Російські контрактники військової служби
Російські контрактники військової служби

Згідно з проєктом видатків бюджету Росії на наступні три роки, країна має намір залучити принаймні 225 тис. осіб на контрактну військову службу. Для цього передбачено видатки в розмірі 90 млрд рублів на одноразові виплати за укладення контракту з Міноборони, по 30 млрд рублів щорічно, повідомляє Important News.

Зараз така виплата становить 400 тис. рублів. Якщо ця сума не зміниться, то вистачить коштів для залучення 225 тис. контрактників. Однак, якщо виплати скоротять до раніше встановленого розміру - 195 тис. рублів, то кількість новобранців може зрости до 461,5 тисячі осіб.

Цікаво, що протягом першого півріччя 2024 року вже було витрачено понад 32 млрд рублів на одноразові виплати новим контрактникам, що перевищує заявлену суму в бюджеті на наступний рік. Це може свідчити про можливе збільшення запланованої суми на залучення контрактників у бюджеті.

Масштабне збільшення кількості контрактників у російській армії може бути пов'язане з продовженням конфлікту в Україні і великими втратами, які зазнають російські війська.

Нагадаємо, що російське командування заборонило росіянам пересуватися на військовій техніці.

Читайте також