Росія прибрала з моря ракетоносії: у ЗСУ назвали причину

У Чорному та Азовському морях посилився шторм. Тому росіяни ще вночі проти 4 червня завели свої ракетоносії до пунктів базування.

Однак, на чергуванні залишається 12 ворожих кораблів. Про це вранці повідомило оперативне командування "Південь".

Вночі ворожа активність була переважно в повітрі, розповіла в ефірі національного телемарафону речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Це були безпілотні літальні апарати ударного типу і ракети повітряного базування. Морські ракетоносії, злякавшись шторму, були заведені в пункти базування. Природа на нашому боці. Фактично, до початку повітряної тривоги, яка лунала всією Україною, ракетоносії опинилися в пунктах базування, тому що море було проти. Зараз ракетоносіїв на чергуванні немає", ‒ сказала Гуменюк.

Водночас у ЗСУ наголошують, що ворог продовжує вишукувати тактику тиску на населення та інфраструктуру тилових регіонів, атакує прифронтові території, накопичує ресурс для майбутніх атак.

У ніч проти 4 червня російські окупанти атакували Україну шістьма крилатими ракетами та п'ятьма безпілотниками Shahed-136/13. Ціллями були військові об'єкти та об'єкти критичної інфраструктури.

Збити вдалося чотири крилаті ракети та три ударні дрони, повідомили Повітряні сили ЗСУ.