Росія заблокувала месенджер Signal, яким користуються військові

Заблокований Signal месенджер Зображення
Заблокований Signal месенджер Зображення

Роскомнагляд обмежив доступ до месенджера Signal в Росії

Роскомнагляд повідомив, що обмежив доступ до месенджера Signal на території Росії, оскільки він порушує російське законодавство щодо запобігання використанню месенджера з терористичною та екстремістською метою.

Зауважимо, що російські користувачі почали скаржитися на збої в роботі сервісу 9 серпня. Signal відкривається тільки за допомогою VPN або в режимі обходу блокувань.

Signal - один з найбезпечніших месенджерів

Signal вважається одним з найбезпечніших месенджерів, оскільки використовує наскрізне шифрування для дзвінків та обміну повідомленнями та файлами. Це дозволяє захистити їх від перехоплення оператором зв'язку та спецслужбами. Месенджер також зберігає мінімум даних про користувачів порівняно з іншими сервісами.

Російська влада обмежила доступ до YouTube

Російська влада також обмежила доступ до YouTube, понизивши швидкість доступу до рівня, еквівалентного блокуванню. Більшість браузерів не можуть відтворювати відео у високій якості на території Росії, за винятком Safari у мобільній версії.

Представник YouTube заявив, що все працює справно з їхнього боку. Раніше голова комітету Держдуми РФ з інформаційної політики Олександр Хінштейн попереджав про можливе зниження швидкості завантаження YouTube в Росії на 70%.

Читайте також

Бразилія розблокувала роботу соцмережі Х
сьогодні, 10:33 130 переглянули
Бразилія розблокувала соцмережу Х