Росіяни будують фортифікаційні споруди у районі Стариці на Харківщині

Будівництво фортифікаційних споруд у районі Стариці
Будівництво фортифікаційних споруд у районі Стариці

Біля села Стариця, неподалік Вовчанська, російські окупанти активно будують фортифікації. Про це повідомлено в оперативно-тактичному угрупованні "Харків".

Ситуація на Харківському напрямку залишається складною і майже не змінюється.

В районі Глибокого ворог здійснює розпорошені переміщення своїх військ, щоб посилити свої підрозділи на передових позиціях.

Біля Стариці ворожа сторона починає будівництво нових позицій шляхом доповнення штурмових груп та активного зміцнення їх фортифікацій.

У Вовчанську ворог робить ізольовані переміщення свого особового складу для забезпечення логістики та поповнення втрат. Вони також застосовують систему ракетно-огневого калібру ТОС-1А у місті.

Бойові дії та втрати ворога на Харківському напрямку

Протягом минулої доби відбулися дві збройні зустрічі. Російські окупанти нанесли п'ять авіаударів із використанням п'яти КАБів. Вони також зробили 53 удари дронами-камікадзе та здійснили 360 обстрілів позицій українських захисників.

Сили оборони адекватно реагують на дії ворога та продовжують знищувати живу силу, зброю і техніку російських окупантів.

Втрати ворога минулої доби складають 85 осіб, з них 15 безповоротних і 70 санітарних.

Крім того, ворог втратив 75 одиниць озброєння та військової техніки на Харківському напрямку, зокрема: танк, бойову броньовану машину, п'ять одиниць спеціальної техніки, 13 артилерійських систем, чотири автомобілі та 51 безпілотний літальний апарат.

Крім цього було знищено 59 укриттів для особового складу, майданчик для запуску безпілотних літальних апаратів та два склади боєприпасів.

Російські війська перейшли до оборони на Харківському напрямку і відправили додаткові сили для підкріплення. Про це повідомляє оперативно-тактичне угруповання "Харків". Зазначається, що для підкріплення російські окупанти перекидають "вагнерівців" та колишніх в'язнів.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти використовують отруйні речовини у бою на українському фронті. Вони навіть застосовують заборонену хімічну зброю, зокрема хлорпікрин, для послаблення оборони українських військ та примусу їх відступити.

Читайте також