Росіяни намагаються наступати на чотирьох напрямках ‒ у Генштабі розповіли про ситуацію на передовій

Минулої доби російські загарбники завдали одного авіаційного та трьох ракетних ударів, один з яких ‒ по Харкову.

Ворог також здійснив 44 обстріли з реактивних систем залпового вогню, зокрема і по населених пунктах. Є поранені та загиблі серед мирного населення. Про це вранці 30 січня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Загроза російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України залишається високою.

"Противник веде наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. На інших ‒ обороняється. На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ситуація залишається без суттєвих змін. Наступальних угруповань противника там не виявлено. З мінометів та артилерії ворог обстріляв райони населених пунктів Хрінівка та Красний Хутір Чернігівської області. А також Волфине, Писарівку і Запсілля - Сумської та Одноробівку, Червону Зорю, Ветеринарне, Стрілечу, Глибоке, Зелене, Нескучне, Тернову, Старицю, Верхню Писарівку, Огірцеве, Вовчанськ, Бударки і Новомлинськ Харківської області", ‒ йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Росіяни також обстріляли низку населених пунктів на Куп'янському напрямку. Зокрема, били по Дворічній, Вільшаній, Синьківці, Петропавлівці, Піщаному, Крохмальному, Берестовому, Зеленому Гаю, Вишневому на Харківщині та Новоселівському, Стельмахівці й Андріївці Луганської області.

На Лиманському напрямку вогневого ураження зазнали Макіївка, Невське, Червонопопівка, Кремінна і Діброва Луганської області та Терни і Ямполівка на Донеччині.

На Бахмутському напрямку під російськими обстрілами були Спірне, Берестове, Білогорівка, Роздолівка, Бахмут, Диліївка, Дружба та Нью-Йорк Донецької області. На Авдіївському напрямку під ворожий артилерійський вогонь потрапили Сєверне, Водяне, Первомайське Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка і Новомихайлівка.

На Новопавлівському напрямку обстріляні Богоявленка, Вугледар, Нескучне і Велика Новосілка Донецької області.

На Запорізькому напрямку від вогню артилерії противника постраждали райони більш як 15 населених пунктів. Зокрема, Времівка і Новопіль Донецької області; Полтавка, Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка Запорізької області та Нікополь ‒ Дніпропетровської.

На Херсонському напрямку російські окупанти обстріляли передмістя та місто Херсон. Є постраждалі серед мирних мешканців.

Українські захисники продовжують знищувати російських загарбників і ворожу техніку. Авіація Сил оборони протягом доби завдала удару по зенітно-ракетному комплексу противника й два удари по районах зосередження живої сили, озброєння і військової техніки. Про це у неділю, 29 січня, повідомив Генштаб ЗСУ.