Росіяни обходять Селидове та увійшли у Вугледар – звіт ISW

Росіяни проходять місто Селидове і входять до Вугледару
Росіяни проходять місто Селидове і входять до Вугледару

За даними аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), росіяни продовжують активну атаку на декількох напрямках. Недавно вони увійшли в селище Вугледар і закріпилися там. Операція ЗСУ в Росії використовує геолокаційні кадри, з яких видно, що українські війська намагаються відбити російський штурм. За даними Forbes, російська колона потрапила в пастку українських протитанкових сил поблизу селища Плехове. Російські загарбники стверджують, що захопили дві села, але ці відомості не підтверджуються.

У Харківській області також свідчили про російську агресію. Російські війська просунулися в північній частині Агрегатного заводу в центрі міста Вовчанськ. Війська РФ також атакували біля Бурхуватки, Стариці та Вовчанська. За даними речника Харківського угруповання військ ЗСУ, російські війська продовжують оборону вздовж лінії Липці - Глибоке - Красне, та активно ведуть розвідку.

У Луганській області також було зафіксовано просування російських окупантів. Вони трохи просунулися поблизу Сватового та в південній частині Макіївки. За даними ISW, не було підтверджень про захоплення Андріївки та рух на південь від Степової Новосілки. Російські війська також наступали у багатьох інших районах.

Російські окупанти також проводили наступальні операції в західній частині Запорізької області. Про бої на Херсонському напрямку ні українські, ні російські джерела не повідомили. Російські війська скаржилися на нестачу забезпечення для безпілотників на островах у дельті Дніпра.

У вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ було повідомлено про 159 бойових зіткнень на фронті. Ситуація на Покровському напрямку залишається найнапруженішою, але ворог також активний на Куп'янському, Лиманському та Курахівському напрямках.

Читайте також