Росіяни перекидають усі резерви на один із напрямків: аналіз ISW

Аналіз ISW: росіяни перекидають резерви
Аналіз ISW: росіяни перекидають резерви

За даними американського Інституту вивчення війни, російські загарбники продовжують наступальні дії на кількох напрямках. Зокрема, окупанти перекидають сили на Покровський напрямок, який розташований на північ від Харкова. Також повідомляється, що ворог підготовляється до майбутніх штурмів у районі на північний схід від Харкова.

Російські війська також продовжують наступальні дії на північ від Кремінної та на північний схід від Харкова біля Вовчанська та Тихого. За геолокаційними кадрами видно, що ворог нещодавно продовжив своє наступання в межах південної Макіївки. Крім того, російські сили просунулися на Сіверському напрямку та наблизилися до західних кордонів каналу Сіверський-Донець Донбас.

З початку серпня російські війська продовжують наступальні дії на Торецькому напрямку, хоча поки не зробили підтверджених наступів. На западі Запорізької області тривають позиційні бої, але лінія фронту поки що не змінюється. Бої також тривають у районі лівого берега Херсонщини та поблизу Малої Токмачки.

Варто зазначити, що російські війська перекидають усі наявні резерви на Покровський напрямок з різних окупованих територій, зокрема з Херсонської, Запорізької та Донецької областей.

Українські бійці заявили, що 2 серпня відбили напад російських військ у невизначеному районі на Покровському напрямку. Проте, наступальні дії російської армії продовжуються, але поки без зміни лінії фронту.

Читайте також