Росіяни перекидають війська у Білгородську область: ЗСУ назвали цілі ворога

Російські війська у Білгородську область
Російські війська у Білгородську область

Російські солдати перекидають свої резерви в Білгородську область, що може бути ознакою подальших штурмів. Про це повідомив спікер оперативно-тактичного угруповання "Харків" Віталій Саранцев. Він підтвердив, що російські війська поповнюють особовий склад у Харківській області шляхом проведення внутрішніх ротацій та шляхом використання резервів.

Саранцев також повідомив, що російські війська приводять додатковий особовий склад з Ленінградської області до Білгородської області, з метою використання їх у майбутніх штурмових діях. За якими саме напрямками буде застосовуватися цей особовий склад, Саранцев не уточнив.

Зазначимо, що кілька днів тому російські Telegram-канали поширювали сплітні про те, що українські війська намагались прорватися на територію Білгородської області. Офіційно такі повідомлення не підтверджувалися.

Прогноз ЦРУ та досягнення України

Раніше ЦРУ зробило прогноз, що операція Збройних сил України на Курщині буде неприємним випробуванням для росіян. Натомість американські офіційні особи стверджують, що українські війська мали потрійну мету в цій операції: змусити Росію відвести війська зі сходу України, зруйнувати наратив про свою поразку на полі бою, а також покращити свої позиції перед мирними переговорами. Зараз всі три цілі, хоч і в обмеженій мірі, були досягнуті.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наступ українських військ на Курщину був попереднім ударом, який дозволив уникнути оточення українських підрозділів та окупації міста Суми.

Заступниця голови Офісу президента європейської країни, Fionnuala Ní Aoláin, заявила: "Регулярна практика Росії провокувати напруження на своїй кордоні, тільки посилює наше переконання, що Росія має на меті погіршити ситуацію іншої країни та сусідів".

Читайте також