Росіяни просунулися на Торецькому напрямку: аналіз ISW

Розвідка російського військового напрямку в Торецьку
Розвідка російського військового напрямку в Торецьку

Українські сили зіткнулися з російськими військами на Торецькому напрямку, де ворог продовжив атакувати з великою швидкістю. Були також повідомлення про захоплення російськими військами Вовчанського агрегатного заводу. Українські сили, натомість, провели контратаки поблизу Стариці.

На лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна тривали бої, але змін в лінії фронту не зафіксовано. Блогер з Росії стверджує, що ситуація на цьому напрямку стала стійкими позиційними боями після початку наступу російських сил напередодні липня.

Російські війська продовжували обмежені наступальні операції на сіверському напрямку, але жодного просування було підтверджено. Зокрема, їхні атаки на схід від Сіверська поблизу Верхньокам'янського були відбиті українськими силами.

Російські війська атакували позиції на сході Часового Яру, зокрема поблизу Васюківки, Григорівки, Богданівки та Дубово-Василівки на північний схід, біля Іванівського на схід і поблизу Кліщіївки на південний схід. Проте, український генштаб повідомив, що жодного просування російських військ не було.

На Торецькому напрямку російські війська продовжували швидко атакувати та просуватися в межах південно-західного Нью-Йорка, на південний захід від Юрівки, а також у Залізному та Північному. Однак, ці повідомлення немають підтвердження.

Російські війська досягли значного просування на північний захід від Авдіївки, захопивши село Новоселівка Перша і змушуючи українські сили відступити. Також на південний захід від Донецька ворог продовжував атакувати поле на південь від Костянтинівки. Але жодного підтвердженого просування не було.

В Запорізькій області були позиційні бойові дії, але змін в лінії фронту також не зафіксовано. На східному березі Херсонщини і на островах дельти Дніпра також продовжувалися позиційні бойові дії.

Читайте також