Росіяни стирають її з лиця землі: ЗСУ розповіли про ситуацію у Суджі

Заступник начальника прес-центру — прес-офіцер 6-ої бердянської артбригади Артем Шбола розповів про ситуацію у Суджі
Заступник начальника прес-центру — прес-офіцер 6-ої бердянської артбригади Артем Шбола розповів про ситуацію у Суджі

Українські війська повідомили про те, що росіяни продовжують обстрілювати і бомбардувати місто Суджа на Курщині, яке контролюють ЗСУ. Російські бомбардувальники цілили і у дитячий садочок, а також обстрілювали будинки в приватному секторі міста. Хоча близько 5 тисяч місцевих мешканців евакуйовано, зо дві сотні цивільних людей залишилися і отримують допомогу військових.

Українська військова комендатура налаштувала водопостачання у Суджі, щоб забезпечити місцеве населення питною водою. Раніше цю проблему вирішували за допомогою водовозів і вантажівок з водою.

Лікарі військових надають медичну допомогу мешканцям Суджи, які потребують лікування. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підтвердив законність операції ЗСУ в Курській області, де українські війська просунулися на деяких напрямках та контролюють певну територію. Російська влада створює нові добровольчі загони територіальної оборони у відповідь на вторгнення ЗСУ.

Згідно з оцінками Інституту вивчення війни, українські військові упереджають просування в Курській області і намагаються утримати контроль над окремими районами, які вони нещодавно звільнили.

Читайте також