Російські ракети влучили а аеродром біля Кропивницького

Російські загарбники вночі проти 4 червня загалом випустили по Україні шість крилатих ракет та п'ять ударних дронів.

Є влучання по оперативному аеродрому у Кіровоградській області. А на Сумщині дрони влучили в об'єкти інфраструктури. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

За його словами, в аеродром біля Кропивницького влучили дві ворожі ракети, які не вдалося збити. Наслідки Ігнат коментувати не став. Але уточнив, що в Україні є десятки оперативних аеродромів і це "ласий шматок" для ворога.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Не дає їм спокою українська авіація. Вона в нас працює і лише за минулу та поточну добу здійснила понад 30 вильотів, завдала понад 10 авіаударів. Зрозуміло, противнику це не подобається", ‒ сказав Ігнат.

При цьому він наголосив, що Україні потрібно посилювати сили ППО, зокрема отримати більше батарей Patriot та інших систем, включаючи зенітні-ракетні системи середнього радіусу дії та малого радіусу дії.

Необхідні також сучасні багатоцільові літаки, які не дадуть ворогу наближатись до українських кордонів.

Вночі 4 червня українській протиповітряній обороні вдалося збити чотири крилаті ракети та три ударні дрони.

У ніч на 4 червня Росія знову атакувала Україну ракетами та іранськими дронами. Жодна ціль до Києва не долетіла, повідомили у КМВА. Все, що прямувало в бік міста, протиповітряна оборона знищила ще на дальніх підступах.