Російські села та маленькі міста повинні зникнути. Топ-менеджер «Газпрому» звернувся до Путіна

Російські села і міста, що мають зникнути
Російські села і міста, що мають зникнути

Мегаполіси майбутнього

Перший заступник генерального директора російського "Газпрому" Ілля Козлов заявив, що майбутнє Росії залежить від розвитку мегаполісів і потрібно припинити витрачати кошти на рятування вимираючих маленьких міст та селищ. Він це заявив на будівельному форумі 100+.

«Селища міського типу, мономіста, міста-супутники вмиратимуть. Те, що ми сьогодні бачили на багатьох майданчиках, – пропозиції та концепти розвитку більш організованих агломерацій, але точно не малих міст. У нас просто на це немає людських ресурсів. Державі у цій точці треба поставити межу і перестати рятувати їх. Це величезні вкладення, величезні вливання і сьогодні держава має зробити вибір. Ми розвиваємо якусь агломерацію, яка сприяє розвитку виробництва в одній точці, або тягнемо за собою ще 5-7 міст, що умовно вмирають», – сказав Козлов.

Козлов пропонує провести інвентаризацію таких міст і надавати фінансування тільки містам з населенням понад 50 тисяч осіб, де є розвиток і приріст населення.

За даними британської розвідки, доходи "Газпрому" впали на 30% у 2023 році через воєнні дії Росії проти України та погіршення відносин із Заходом. Це призвело до рекордних збитків компанії за останні 25 років.

Читайте також