Російські сили готуються до штурмів на Запорізькому напрямку

Російські сили відбирають Запорізький напрямок
Російські сили відбирають Запорізький напрямок

Російські війська планують вийти на адміністративні кордони Донецької області та захопити Запоріжжя. Зараз окупанти готуються до штурму на Запорізькому напрямку. Про це повідомив речник Сил оборони півдня Владислав Волошин у коментарі для «Радіо Свобода».

«Сьогодні противник намагається зібрати сили та засоби для проведення штурмових дій, а не наступальних. Зокрема, це стосується Приютного і Роботиного», – зазначив він.

За словами Волошина, росіяни планують штурмувати Приютне і продовжити рух у напрямку Великої Новосілки, щоб зайняти Донецьку область і перекрити логістичні шляхи українських підрозділів, що обороняють Вугледар і Курахове.

Також окупанти готуються провести штурмові дії біля Роботиного з метою захоплення українських позицій на Роботинському виступі та рухатись далі до Оріхова.

Наявність російської техніки в районі Роботиного була підтверджена речником 118 Окремої механізованої бригади ЗСУ Дмитром Пелихом. Однак, він вважає, що основною метою російських військ є Запоріжжя.

Нагадаємо, що армія РФ намагається оточити українське угруповання на Курахівському напрямку.

Cлід зазначити, що на тлі активних наступальних дій ЗСУ в Курській області російські окупанти зосередили свої зусилля на захопленні Донецької області. Ворог також продовжує наступальні операції на Харківщині та Луганщині, проте з обмеженим успіхом.

Читайте також

До Умані прибули понад 30 тисяч хасидів
сьогодні, 12:57 106 переглянули
Понад 30 тисяч хасидів у Умані