Розстріл полонених на Торецькому напрямку: прокуратура розпочала розслідування

Розстріл полонених на Торецькому напрямку: розслідування
Розстріл полонених на Торецькому напрямку: розслідування

Донецька обласна прокуратура розпочала розслідування у зв'язку з воєнним злочином, який був скоєний російськими окупантами на Торецькому напрямку. За попередньою інформацією, троє українських військовослужбовців були розстріляні ззаду після того, як вони здалися в полон. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

«За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування щодо порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Збройні сили РФ систематично та цинічно порушують норми міжнародного гуманітарного права», - йдеться в повідомленні.

Відео інциденту, яке з'явилося в мережі, викликало обурення в Україні та у всьому світі. На зображеннях видно, як троє українських бійців виходять з підвалу з піднятими руками. Російські солдати наказують їм лягти на землю, а потім холоднокровно розстрілюють їх ззаду.

Наразі правоохоронні органи проводять розслідування для встановлення всіх обставин злочину та визначення винних осіб. Головне управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях займається передслідчим розслідуванням.

Україна закликає міжнародну спільноту рішуче засудити цей воєнний злочин та вжити заходи для притягнення винних осіб до відповідальності.

Нагадаємо, що розстріл українських полонених біля Роботиного: розвідка ідентифікувала окупантів.

Читайте також