Розстріл українських військових на Курщині: стали відомі подробиці

Військові на полігоні Курщина
Військові на полігоні Курщина

Українську оборону в одному з населених пунктів Курської області здолали росіяни. Вони зайшли в тил та почали бій з групою операторів дронів. Цей жорсткий бій призвів до загибелі українських воїнів. Про це повідомив мер Генічеська, доброволець 24-ї окремої штурмової бригади "Айдар" Станіслав Бунятов Осман. Він прокоментував інформацію, що пілоти дронів здалися в полон.

Хлопці були в тилу, стався прорив, п*дари зайшли в їх лісосмугу з двох сторін, ніхто з пілотів добровільно не здався, пацани їб*шилися до останнього! Якби вони могли відійти, то відійшли би. Загинули дуже гідні бійці

Бунятов вказав, що проєкт DeepState опублікував недостовірну інформацію про цей випадок. Пілоти загинули під час бою, а не здалися в полон.

Підголовки H3:

Українських військових знову розстріляли окупанти

Омбудсмен Дмитро Лубінець звернувся до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста з листами, в яких зазначив, що такі дії порушують Женевську конвенцію. Це було зроблено на фоні повідомлень про можливу страту українських військових.

Українських військовополонених розстріляли окупанти

Дмитро Лубінець, уповноважений Верховної Ради з прав людини, повідомив, що звернувся до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста, щодо можливого розстрілу окупантами 16 українських військовополонених на Покровському напрямку.

Незалежна міжнародна комісія ООН з розслідування порушень в Україні знайшла нові докази катування у Росії українських цивільних та військовополонених на окупованих територіях України та в РФ.

Читайте також