Розвідка Британії спрогнозувала, як можуть змінити бої під Покровськом найближчим часом

Представництво Британії прогнозує майбутьні бої під Покровськом
Представництво Британії прогнозує майбутьні бої під Покровськом

На сході України ситуація стає все складнішою. Російські окупаційні війська продовжують наступ на місто Покровськ у Донецькій області.

За даними Міністерства оборони Великобританії, просування ворога до центру логістики в Покровську значно прискорилося за останній тиждень.

«Російські сухопутні сили вже за 10 кілометрів від Покровська», - повідомляє британська розвідка.

Проте експерти прогнозують, що темп наступу може сповільнитися, коли ворожі війська наближатимуться до міста і почнуть входити в його прилеглі населені пункти.

Британська розвідка пояснює, що це пов'язано з особливостями ведення бойових дій у міських умовах, які вимагають зміни тактики й створюють додаткові виклики для наступальної сторони.

Втрата Покровська може мати серйозні наслідки для всієї лінії фронту на Донеччині. Місто відіграє критичну роль у системі постачання українських військ і його захоплення може призвести до зміни й подовження ліній постачання для армії. Це, в свою чергу, ускладнить оборону інших ділянок фронту.

Незважаючи на інтенсифікацію бойових дій у Покровську, на інших ділянках східного та південного фронтів ситуація є відносно стабільною. Інтенсивність військової активності там залишається низькою, і немає значних змін у територіальному контролі.

Раніше аналітик також оцінив ситуацію на Покровському напрямку, зазначивши, що тиск на фланги ЗСУ зріс.

Читайте також