Розвідка підтвердила пошкодження літака Ту-22М3 на російському аеродромі

Пошкоджений літак Ту-22М3 на аеродромі
Пошкоджений літак Ту-22М3 на аеродромі

Головне управління розвідки Міністерства оборони України підтвердило, що стратегічний бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3 був пошкоджений на російському аеродромі "Оленья". Про це повідомив представник ГУР Андрій Юсов.

«Ми не коментуємо що і куди, але верховний головнокомандувач відзначив далекобійність, зрозуміло, що напрямок тут вгадати не важко. Що стосується факту: так, ми підтверджуємо факт ураження. Щось влучило кудись. І так можемо підтвердити факт ураження і пошкодження стратегічного бомбардувальника», – сказав Андрій Юсов.

ГУР зазначив, що пошкодження таких літаків має велике значення, оскільки Росія зараз не має можливості виробляти нову техніку подібного типу.

«Це те, що могла виробляти радянський союз, і саме тому вони намагаються їх так далеко ховати», – пояснив Андрій Юсов.

Українська розвідка вночі та вранці 27 липня здійснила атаку дронами нафтопереробний завод у Рязані і три військові аеродроми РФ: "Оленья" в Мурманській області, аеродром в Енгельсі Саратовської області і "Дягілєво" в Рязанській області.

Як повідомлялося, використання неякісних підшипників у колесах призвело до виходу з ладу і призупинення експлуатації п'яти літаків Іл-76.

До речі, винищувач Су-34 розбився у Волгоградській області під час планового навчально-тренувального польоту. 

Читайте також