Часу зовсім мало: у Польщі потрібно негайно передати довідки про доходи

Часу зовсім мало: у Польщі потрібно негайно передати довідки про доходи

У Польщі деяким громадянам слід терміново передати довідки про доходи. Зробити це потрібно встигнути до 31 травня.

Як передає "Хвиля", про це пише inpoland.net.

Так, подати до Управління соціального страхування (ZUS) довідку про свої доходи за період з 1 березня 2023 року до 29 лютого 2024 року повинні особи, які отримують передпенсійні виплати або надбавки. Ця інформація необхідна визначення розміру виплат.

При цьому особи, які працюють і отримують ці виплати, повинні дотримуватись певних правил. Отже, якщо дохід перевищує встановлені пороги (25% та 70% середньої заробітної плати за попередній календарний рік), виплати можуть бути зменшені або зупинені.

Виплати українцям у Польщі

Зверніть увагу, що для розрахунку доходів за відповідний рік одержувачі надбавок або передпенсійних виплат повинні надати ZUS довідку з місця роботи про заробіток за зазначений період. Особи, які ведуть власний бізнес, мають подати декларацію самостійно, вказавши дохід.

Таким чином, ZUS обчислює компенсацію за доходом за кожен місяць окремо або із загального доходу за весь розрахунковий період, вибираючи більш вигідний варіант для клієнта. Зокрема, для отримання передпенсійної допомоги у повному розмірі річний дохід не повинен перевищувати 19 000 злотих брутто. Якщо ж дохід перевищує цю суму, але не перевищує 53 000 брутто, ZUS здійснить відрахування з допомоги. А от у разі перевищення цієї суми виплату допомоги буде припинено.

Нагадаємо, стало відомо, скільки ФОП створили українці в Польщі. 

Читайте также: