Цибуля та часник будуть свіжими до шести місяців - як правильно зберігати

Значно продовжити термін зберігання цибулі та часнику можна, знаючи місце, де вони залишатимуться свіжими місяцями.

Наприклад, варто уникати холодильника, адже через надлишок вологи цибуля та часник стануть м'якими та запліснявіють, пише видання Mirror.

Краще часник та цибулю тримати в прохолодному, темному та добре провітрюваному приміщенні на кухні. Там вони можуть зберігатимуться від трьох до шести місяців.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Однак, кулінарні експерти розповідають, що цибуля і часник можуть гнити, якщо просто покласти їх у кухонний ящик. Натомість перфоровані паперові пакети забезпечують циркуляцію повітря й овочі залишаються свіжими тривалий час.

Щоб правильно зберігати цибулю і часник, знадобиться коричневий паперовий пакет, пробивач дірок, маркер та скрепки. Перш ніж покласти у пакет цибулю чи часник, важливо переконатися, що вони тверді та свіжі.

Насамперед потрібно скласти пакет вздовж навпіл та проколіть один край. Потім переверніть складений пакет і проткніть інший край - приблизно 3 см між ударами. Після цього наповніть пакет наполовину цибулею чи часником. Позначте його маркером, а далі скористайтеся канцелярськими скріпками зверху, щоб зафіксувати його на місці.

При такому зберіганні цибуля та часник можуть бути свіжими до шести місяців.

Моркву взимку краще зберігати в погребі або підвалі. Але, якщо таких місць немає, овочі традиційно тримають на балконі або в коморі.

При цьому часто кладуть їх у ящики, мішки чи пакети. Але робити так не варто.