Двостороння торгівля Китаю з Росією у 2023 році досягла рекордної позначки

За підсумками 12 місяців минулого року, товарообіг між Китаєм і Росією досяг $240,1 млрд.

Він збільшився на 26,3% порівняно з роком раніше. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на дані Головного митного управління КНР.

При цьому китайський експорт до Росії у 2023 році сягнув $111 млрд, стрибнувши на 46,9% порівняно з попереднім роком і на 64,2% порівняно з 2021 роком, що передував вторгненню Росії в Україну. Імпорт із Росії минулого року зріс на 12,7% порівняно з роком раніше і склав $129,1 млрд.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Через розв'язану Росією загарбницьку війну проти України більшість західних компаній залишили російський ринок.

Цим скористався китайський бізнес і швидко наповнив сусідню країну з хронічним дефіцитом товарами китайського виробництва.

Китай та США повинні прагнути до мирного співіснування, адже дві найбільші економіки світу мають стабілізувати напружені відносини.

Протягом останніх 45 років китайсько-американські стосунки переживали періоди успіху та викликів, однак в цілому просувалися вперед, що сприяло не лише підвищенню благополуччя обох народів, а й сприяло світовому миру, стабільності та процвітанню, заявив лідер Китаю Сі Цзіньпін у своєму новорічному листі, приуроченому до відзначення встановлення дипломатичних відносин між Китаєм і США у січні 1979 року.