Гуменюк розповіла, чим для росіян був збитий А-50

Збиття російських літаків радіолокаційного виявлення А-50 і повітряного командного пункту Іл-22 над акваторією Азовського моря може відтермінувати майбутні ворожі ракетні атаки.

Про це сказала очільниця Об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк на брифінгу в "Media Center Ukraine - Ukrinform".

"Фіксуємо збиття двох одиниць авіації. При чому не простих одиниць авіації, а тих, на яких розгорталися відповідні командні пункти", - сказала Гуменюк.

Літак А-50 слугував для ворога фактично "очима", розповіла.

"Саме з цієї машини та апаратури, яка передбачала його діяльність", російські окупанти спостерігали за територією України, і літак здійснював "наведення потужних ракетних ударів", сказала Гуменюк.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

"І саме за допомогою А-50 викривалася максимально ситуація з майбутніми цілями. Тому будемо розраховувати на те, що такий удар буде досить чуттєвим і щонайменше відтермінує майбутні ракетні ураження", - сказала Гуменюк.

14 січня заступник голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Юрій Мисягін повідомив, що українські військові завдали удару по російських літаках А-50 та ІЛ-22, які перебували над акваторією Азовського моря.

Згодом головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив про знищення Повітряними силами ЗСУ російських літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50 і повітряного пункту управління Іл-22.