Лукашенко підкорюватиме Африку та Близький Схід з однією метою

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко планує здійснити низку поїздок до країн Африки та Близького Сходу. Про це стало відомо під час чергової наради Лукашенка з керівництвом уряду та адміністрації президента, пише Belta.

«Тема нашої розмови – міжнародні зустрічі, перемовини. Насамперед мої візити. Ви знаєте, що рік був напружений, особливо літньо-осінній період. І ми переносили низку візитів вже на пізніший період. Відверто кажучи, зимовий. Тому, загалом, певна скупченість присутня», – заявив на початку наради Лукашенко. У зв'язку з цим він згадав про розвиток співробітництва з країнами Африканського континенту, включаючи Екваторіальну Гвінею та Зімбабве.

«Окремі країни ми домовлялися відвідати. Я думаю, що на саміті з клімату, який відбудеться найближчим часом у Дубаї, зустрінуся з президентами окремих африканських держав і домовлюся з ними про переговори та за необхідності візити до африканських країн… Усі ви повинні розуміти, це далека дуга нашої співпраці, але це означає, що далекі країни. З деякими ми маємо добрі стосунки. Торгово-економічні зокрема. Це насамперед Зімбабве. І через Зімбабве – на інші сусідні держави», – пояснив він.

Нагадаємо, нещодавно самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко під час візиту на артилерійську базу озброєння у Гомелі отримав у подарунок гранатомет. За даними агентства, йдеться про модель РПГ-7 у комплекті з оптичним приладом ПГО-7В.

Як уточнює Belta, ручний протитанковий гранатомет РПГ-7, виробництво якого було запущено у 1961 році, призначений для боротьби з танками, самохідними артилерійськими установками та іншою бронетехнікою. Також зброя використовується для ураження живої сили в укриттях та знищення малошвидкісних повітряних цілей.