Очільник Міноборони назвав у Давосі стратегічну мету України

Стратегічною метою України залишається вихід на кордони 1991 року, включно з Кримом та адмінкордонами Донецької й Луганської областей.

Київ продовжуватиме боротьбу, але для цього потрібна партнерська підтримка, заявив у швейцарському Давосі міністр оборони Рустем Умєров 14 січня, цитує "Радіо Свобода". Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи достатньо в України зброї для перемоги у війні, він сказав:

"Військова мета може бути різною. Що стосується того, чи достатньо: цей параметр залежить від того, що робить ваш ворог".

У цьому контексті міністр оборони згадав про санкційну політику, яку застосовують як інструмент міжнародного тиску на РФ.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

"Військові цілі України завжди в рамках плану, який узгоджено з партнерами. Якщо росіяни продовжуватимуть тиснути і їх і надалі не торкнуться санкції, це вимагатиме від нас більше ресурсів. Ми будемо боротися, доки не дійдемо до стратегічної мети. І ми готові продовжувати. Але для цього нам потрібна партнерська підтримка", - наголосив Умєров.

14 січня у швейцарському місті Давос відбулася четверта зустріч радників із питань національної безпеки та політичних радників за участю керівника Офісу президента України Андрія Єрмака.

Участь у заході взяли представники 81 країни та міжнародних організацій. На порядку денному зустрічі розгляд п'яти пунктів української Формули миру, а саме: виведення російських військ, відновлення справедливості, екологічна безпека, недопущення ескалації і повторення війни та підтвердження закінчення війни.

Представник Швейцарії у Давосі закликав "взяти Росію на борт" обговорень формули миру.