Самотні у шлюбі: шість способів як відновити зв'язок з партнером

Коли одружені пари починають відчувати себе самотніми у шлюбі, то це не привід розривати стосунки.

Краще розібратись, чого не вистачає для гармонії, пишет brides.

"Самотність це стан буття. Це не просто нудьга. Це емоційна та психічна ізоляція, нездатність знайти зв'язок. Люди самотні у стосунках, тому що вони не можуть бути самими собою з людьми, які їх оточують щодня", каже терапевт Аліша Джені.

Деякі ознаки, на які слід звернути увагу, включають відчуття нездатності бути собою з партнером, відсутність справжньої близькості та приховування своїх справжніх почуттів і симпатій. Цей стан може виникати через багато різних речей. Основні - депресія, горе, тривога. Також якщо немає нічого спільного або навіть немає схожих цінностей чи потреб.

Є шість способів перестати почуватися самотніми у стосунках. Будь собою

Практика уважності дозволяє вам налаштуватися на те, чи є ви самим собою, чи відіграєте певну роль у ваших стосунках. Це особливо ефективно, коли щиро спілкуєтесь з іншими, каже Джені. Чим більше ви можете бути собою в оточенні інших, тим більше можливостей встановити справжні та повноцінні стосунки.

Приймайте вразливі ризики

Щоб показати себе справжньою, вам доведеться ризикнути. "Це незручно, це не завжди безпечно, але це допоможе вам визначити, хто підтримає вас, а хто ні. Ви можете зробити це, проявивши емоційність перед своєю другою половинкою, або це можна зробити так само просто, як поділитися з нею історією. Коли ви ділитеся частинкою себе, це бореться з вашою самотністю, оскільки ви готові знайти справжній зв'язок. Ось чому ми відчуваємо близькість з домашніми тваринами на іншому рівні. Коли ми робимо щось дурне або огидне перед ними, ми віримо, що вони полюблять нас безумовно. Це те, що вам також потрібно від людей.

Самооцінка

Якщо ви почуваєтеся самотніми у своїх стосунках, знайдіть час, щоб заглибитися всередину та бути чесним із самим собою. Знайдіть причини. Іноді ми просто відчуваємо нудьгу і звинувачуємо іншого в тому, що він вже не захоплює як раніше.

Не вважайте, що вас розуміють

Не думайте, що люди читають думки і можуть зрозуміти без слів. Говоріть, що не влаштовує, що хвилює. Тоді партнеру легше втішити вас. А це у свою чергу розчинить вашу емоційну самотність.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Висловлюйтесь

Важливо навчитися просити те, що вам потрібно. Висловлення своїх почуттів і думок допоможе вам відчути себе більш цінним у ваших стосунках.

Слухай

Важливо говорити відкрито та бути чесним зі своїм партнером. Але так само важливо слухати те, що має сказати ваша друга половинка.

Якщо у ваших серцях все ще є любов один до одного, ви можете працювати над відновленням зв'язку.

Немає таких пар, в яких ідеальні стосунки зберігаються до кінця життя. З роками зникає гармонія і починаються конфлікти в дрібницях. Почуття холонуть і це з часом може призвести до розлучення.

Є ознаки, за якими стає зрозуміло, що один із партнерів продовжувати стосунки вже не хоче і не знає як про це повідомити.

Зокрема, у ваш бік летить забагато причіпок та зауважень практично до всього. Хоча раніше такого не було, лише компліменти, зізнання в любові чи жартівлива критика. Якщо партнер більше не хоче бути в парі, йому не подобатиметься абсолютно все, навіть те, що раніше його захоплювало.