США ведуть з Україною переговори про гарантії безпеки - посол

Сполучені Штати прагнуть підписати з Україною безпековий договір.

Досягнення подібної домовленості є задачею, яку поставив президент США Джо Байден, розповіла посол Сполучених Штатів в Україні Бріджит Брінк, пише "Європейська правда".

"Ми вже почали двосторонні консультації з вашим урядом, з офісом президента, з урядовими установами, і ми обговорюємо з ними те, якими можуть бути безпекові зобов'язання з нашого боку. Наразі було два раунди, і переговори продовжаться, адміністрація Байдена прагне цієї домовленості", - підкреслила дипломатка.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Брінк наголосила, що США виступають за вступ України до НАТО і безпекова угода покликана створити "міст для гарантування безпеки", доки це членство не стало реальністю.

"G7 анонсувала підтримку безпекових гарантій, двосторонніх та багатосторонніх, що будуть таким мостом", - нагадала вона.

В Офісі президента раніше заперечували, що відбулась якась "таємна зустріч" щодо мирного плану за участі України, США та союзників.

Війну не будуть заморожувати, сказав радник голови ОП Михайло Подоляк.

Росія не пропонує заморожування конфлікту на чиїхось умовах. Вона пропонує оперативну паузу у вигляді заморожування війни для того, щоб підготуватись до наступних етапів, пояснив він.