У Раді розповіли, як українцям за кордоном стати на військовий облік

У Раді розповіли, як українцям за кордоном стати на військовий облік

У Раді розповіли, як українцям за кордоном стати на військовий облік.

Як передає "Хвиля", про це він розповів народний депутат та член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в ефірі Radio NV.

Так, за його словами, українці за кордоном можуть стати на військовий облік через дипломатичну установу.

"У постанові уряду передбачено, що це (стати на військовий облік в Україні знятим з нього українцям, які проживають за кордоном – ред.) можна зробити або особисто, з'явившись до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, або через дипломатичну установу, написавши заяву довільно формі, надавши копію першої сторінки паспорта. А вже далі дипломатична установа України може подати (документи – ред.) до відповідних територіальних центрів", – пояснив Веніславський.

Мобілізація в Україні / Фото: Pexels

Крім того, нардеп зазначив, що Міністерство закордонних справ має підготувати своїх спеціалістів до виконання вимог нового закону про мобілізацію.

"Ми це питання тримаємо на контролі. Скажімо так: проблеми, звісно, є, я не можу сказати, що їх взагалі немає, але сказати, що взагалі неможливо (встати на військовий облік за кордоном – ред), це абсолютно неправда", - сказав він.

Виходячи з ухвали Кабміну № 563 від 16 травня, українські чоловіки, які були офіційно зняті з військового обліку раніше через свій виїзд за кордон терміном більше трьох місяців, мають стати на військовий облік до 16 червня.

Нагадаємо, у Міноборони назвали співвідношення добровольців та мобілізованих в армії

Читайте также: