Укренерго попередило про шахраїв, які поширюють фейкові графіки відключень електроенергії

Фейковые графики отключений электроэнергии. Аферисты на переднем плане
Фейковые графики отключений электроэнергии. Аферисты на переднем плане

НЕК "Укренерго" повідомляє, що в соціальних мережах шахраї знову використовують логотип компанії для поширення недостовірної інформації. Підписники офіційної сторінки "Укренерго" у Facebook надіслали скріншот фейкового "попередження про жорстокі відключення".

Представники компанії наголошують, що "Укренерго" ніколи не публікує графіки погодинних відключень в регіонах. Про неправдивість повідомлення свідчать навіть граматичні помилки, адже енергетики не використовують вираз "відключення від електроенергії".

За словами "Укренерго", шахраї поширюють неправдиві повідомлення про відключення з метою нечесного збільшення аудиторії своїх телеграм-каналів.

Компанія нагадує, що достовірну інформацію щодо обмежень споживання електроенергії можна знайти на офіційних сторінках Міністерства енергетики, НЕК "Укренерго", місцевих обленерго та органів влади у соціальних мережах.

"Укренерго" закликає перевіряти інформацію через офіційні канали на Facebook та Telegram і дякує всім, хто допомагає боротися з фейками.

Читайте также