В Україні змінилися ціни на тепличні огірки

В Україні змінилися ціни на тепличні огірки

Ціни на тепличний огірок в Україні продовжують інтенсивно знижуватися, причому на даний момент українські комбінати вже відвантажують цю продукцію значно дешевше, ніж рік тому.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Головною причиною зниження цінового тренду представники тепличних комбінатів вважають сезонне збільшення пропозиції даної продукції в умовах досить низького попиту.

Зокрема, вже сьогодні тепличні комбінати України ведуть реалізацію огірка по 20-60 грн/кг ($0,51-1,52/кг), що в середньому на 28% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня. За словами операторів ринку, причин для ситуації, що склалася, було відразу кілька. По-перше, вибірки в комбінатах були стабільними і в достатніх обсягах, через що пропозиція на ринку помітно збільшилася. У той же час, попит на огірки помітно погіршився в порівнянні з минулим тижнем. У результаті продавці змушені були переглядати відпускні ціни у бік зниження, щоб активізувати темпи збуту та уникнути накопичення на складах великих обсягів нереалізованої продукції.

Варто додати, що зараз тепличний огірок в Україні вже коштує в середньому на 57% дешевше, ніж у середині травня 2023 року. При цьому виробники не відкидають можливості подальшого зниження цін за умови збереження нинішніх темпів збуту.

Читайте также: