Румунія заперечила використання Gepard проти російських "Шахедів"

Українські військові утримують Gepard проти російських
Українські військові утримують Gepard проти російських "Шахедів"

Збиття російських дронів "Шахед" від румунських установок Gepard – фейк

Міністерство оборони Румунії спростувало інформацію про збиття російських дронів типу "Шахед" румунськими зенітними установками Gepard. Поширене відео, яке показує це збиття, виявилося маніпуляцією.

Міноборони наголосило на неправдивості повідомлень, які поширювалися у соціальних мережах, про відкриття вогню зенітними установками румунської армії по дронах. Такі дії румунських сил і засобів не відбувалися в прикордонній зоні з Україною.

Нагадаємо, раніше Румунія обурювалася атакою РФ на південь України з використанням "Шахедів" і піднімала своїх винищувачів F-16. В міністерстві оборони також відправили фахівців для перевірки місцевості довкола селища Плауру, де могли падати уламки дронів.

На території Румунії, в одному з трьох можливих районів падіння, були знайдені уламки безпілотника "Герань", які були ідентифіковані як частини російського дрона.

Українські Повітряні сили також підтвердили наявність тридцяти російських дронів на території Румунії. У свою чергу, у НАТО заявили, що не мають інформації про "навмисний напад" на територію Альянсу.

Читайте також