Головна

СБУ вперше розказала, як «Альфа» тримала «дорогу життя» на Бахмут

Фото співробітників СБУ з автоматами на тлі Бахмутської траси

Унікальна операція спецпризначенців Служби безпеки України, в ході якої були знищені та пошкоджені понад 300 одиниць ворожої техніки, проходила на Бахмуті. Ця історія викладена у документальному фільмі телеканалу "1+1 Україна" про цю битву, який проаналізував політолог Олексій Голобуцький.

Політолог наголошує, що спецпризначенцям вдалося тримати "дорогу життя" на Бахмуті завдяки своїй професіоналізму та самовідданості. Ця важлива операція дала змогу забезпечити місто та забезпечити постачання наших воїнів, а також виграти час, необхідний для оборони Донбасу.

Фільм включає також історію про нараду голови СБУ та про операцію операційного підрозділу "Альфа", яка через свою складність та успішність ставить її на рівень кращих світових спецпідрозділів. Голобуцький наголошує, що числа знищеної техніки, які наведені у фільмі, вражають - "Альфою" було знищено більше 100 одиниць техніки та пошкоджено більше 200, а під час іншої операції було знищено 79 одиниць ворожої техніки.

Фільм "Бахмут. Дорога життя" присвячено річниці загибелі снайперів ЦСО "Альфа" Дмитра Каплунова та Дениса Волочаєва, а також снайперу Олександру Вдовиченку. Він також вшановує пам'ять всіх загиблих співробітників СБУ та воїнів Сил оборони, які віддали своє життя за свободу та незалежність України.

У іншому фільмі, голова СБУ Василь Малюк розповів про наслідки успішних операцій сил оборони, серед яких було підривання Кримського мосту за допомогою морських дронів Sea Baby. Крім того, снайпер Служби безпеки України встановив світовий рекорд результативного пострілу, влучивши в російського солдата з вражаючої відстані - 3800 метрів.

Читайте також: