СБУ затримала екснардепа, який планував підриви на «Укрзалізниці» і замах на Гордона

Затриманий екснардеп, планировані підриви на «Укрзалізниці» і замах на Гордона
Затриманий екснардеп, планировані підриви на «Укрзалізниці» і замах на Гордона

У Києві затримано колишнього народного депутата від Партії регіонів та ще трьох осіб, які співпрацювали з російськими спецслужбами. Про це повідомляє Служба безпеки України.

За даними СБУ, агентурна мережа ФСБ РФ складалась з чотирьох осіб, а колишній нардеп координував їх дії в Україні. Під час спецоперації було затримано всіх членів мережі, включаючи екснардепа.

Згідно з матеріалами провадження, ця мережа збирала дані про українських діячів для російських спецслужб, зокрема, про журналіста Дмитра Гордона, який був на меті замовного вбивства.

Правоохоронці стверджують, що затримані підірвали залізничну колію на Полтавщині, щоб завдати шкоди логістиці Збройних Сил України. Вони також планували серію вибухів на Укрзалізниці, яку ЗСУ використовували для перевезення техніки та особового складу.

За даними СБУ, спецслужба РФ поклала на затриманих завдання підірвати одну з колій на Київщині, але вдалося запобігти диверсії.

Екснардепу пред'явлено підозру у державній зраді, диверсії та готуванні до терористичного акту, а також трьом його спільникам.

Нагадаємо, у 2023 році Партія регіонів була заборонена за рішенням суду.

Читайте також