Сі Цзіньпін у травні може відвідати Францію - ЗМІ

Сі Цзіньпін у травні може відвідати Францію - ЗМІ

Сі Цзіньпін відвідає Париж та зустрінеться з Еммануелем Макроном

Лідер Китаю Сі Цзіньпін відправиться до Парижа на початку травня, де планує зустрітися з президентом Франції Еммануелем Макроном. За інформацією видання Politico, це буде перша поїздка Сі до Європи після початку пандемії.

Головна мета візиту полягає відновленні дипломатичних відносин між Китаєм та Європою. Китай планує використати своє "безлімітне партнерство" з Росією та президентом Володимиром Путіним, незважаючи на конфлікт в Україні. Найбільше уваги при цьому буде звернуто на Францію, яка святкує 60-річницю встановлення дипломатичних відносин з Китаєм.

Він буде менш святковим і більш діловим, враховуючи поточні економічні та геополітичні ставки - зазначило анонімне джерело видання.

За словами видання Politico, політичний настрій у Франції буде менше урочистим порівняно з 50-річчям відносин між країнами. Візиту Сі Цзіньпіна активно слідкуватимуть у Вашингтоні та інших європейських столицях.

За даними Politico, Китай намагається переконати Європу дозволити Росії брати участь у майбутніх мирних переговорах, можливо, у Швейцарії. В іншому випадку, Пекін загрожує бойкотувати ці зустрічі.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також: