Сікорський та Зеленський провели «неприємні переговори» стосовно Волині – ЗМІ

Фото президента Зеленського та представника Сікорського
Фото президента Зеленського та представника Сікорського

Польща розглядає можливість тиску на Україну через питання Волинської трагедії в контексті її євроінтеграційних прагнень, повідомляє польський журналіст Марцін Терлік.

Під час нещодавніх переговорів у Києві президент Володимир Зеленський та міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський обговорювали цю тему. Польська сторона була неприємно вражена стилем ведення переговорів українським лідером. Міністерство закордонних справ Польщі стверджує, що вони розчаровані нинішньою позицією України щодо ексгумації жертв Волинської трагедії і вживуть конкретні заходи найближчим часом. Одне з можливих рішень - використати головування Польщі в ЄС як важіль тиску на Київ, вимагаючи вирішення історичних питань в євроінтеграційних переговорах з Україною.

Проте представник польської дипломатії наголошує, що оборонні питання не входять до цих переговорів. Міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш вважає, що Україна не зможе вступити до Євросоюзу без розв'язання питання Волинської трагедії. Українська влада також погодилася на початок пошуково-ексгумаційних робіт на могилах поляків, убитих УПА в 1945 році. Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає неправильним, що молодий українець обслуговує його в перукарні у Варшаві замість того, щоб захищати свою країну.

Читайте також