Сили оборони стримують натиск окупантів на Покровському напрямку – Генштаб

Військові стримують наступ окупантів на Покровському напрямку
Військові стримують наступ окупантів на Покровському напрямку

Із початку доби загарбники здійснили 109 бойових зіткнень з українськими захисниками. Інформацію про це надала прес-служба Генштабу ЗСУ.

На Харківському напрямку росіяни двічі атакували рубежі поблизу Плетенівки та Вовчанська, де триває одна атака. Крім цього, противник завдав два удари КАБами у райони Гоптівки та Семенівки.

На Куп'янському напрямку війська РФ провели 18 наступальних дій. Усього наразі триває шість атак.

Противник штурмував позиції на Лиманському напрямку 13 разів. У результаті дванадцять атак вдалося відбити, одна триває.

Сили оборони відбили три атаки росіян на Сіверському напрямку, атакувавши поблизу Виїмки, Івано-Дар'ївки та Верхньокам'янського. Ситуація під контролем.

На Краматорському напрямку загарбники шість разів атакували позиції біля Калинівки, Часового Яру, Ступочок, Іванівського та Андріївки. Вдалося відбити п'ять атак, одна триває. Крім того, противник здійснив два авіаудари.

Загарбники намагалися витіснити підрозділи з позицій на Торецькому напрямку десять разів. Дев'ять боїв завершено, один триває. Загарбники також вчинили авіаудар по Дружбі.

Ворог здійснив 36 штурмових дій на Покровському напрямку. Українські захисники відбили 28 атак, наразі ще точаться вісім боїв. Втрати ворога встановлюються.

На Курахівському напрямку загарбники атакували поблизу Українська, Галицинівки, Георгіївки та Костянтинівки 14 разів. Десять спроб ворога відбито, чотири ще тривають.

На Времівському напрямку противник безуспішно атакував наші позиції поблизу Водяного та Вугледару. Крім цього, ворог скинув два КАБи неподалік Садового і здійснив авіаудари по Єгорівці та Солодкому.

Ворог здійснив наступальну дію поблизу Роботиного на Оріхівському напрямку, але атака була відбита.

Неуспішні були і спроби окупантів атакувати позиції наших підрозділів на Придніпровському напрямку. Ситуація на інших напрямках залишається без змін.

За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, на Курській області сили оборони України на окремих напрямках просунулися до 2 км і взяли під контроль 5 кв. км територій. На інших напрямках ситуація складна, але контрольована.

Читайте також