Сили оборони уразили військові об'єкти у двох областях Росії – ISW

Пошкодженій металеві конструкції під час військового нападу
Пошкодженій металеві конструкції під час військового нападу

Українські військові ударили по російських об'єктах у Білгородській та Курській областях

Українські військові, ймовірно, нанесли удари по військових об'єктах у російських Білгородській та Курській областях. Про це свідчить звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Sили оборони першого і другого червня атакували колону російської техніки у Курській області, яка, ймовірно, складалась з 18 одиниць, біля Суджи (знаходиться близько 5 км від кордону з Україною).

Однак, 2 червня, російські посадовці повідомили, що українські війська атакували Шебекіно в Білгородській області і заступника голови Корочанського району Ігор Нечипоренка було убито, а кілька голів округів і селищ отримали поранення. ISW вказує, що також можливо, що українські війська атакували російську базу постачання в промисловій зоні Шебекіно.

Проте, аналітики не знайшли жодних доказів, якби українські сили використовували західну зброю під час цих атак.

Велика Британія та Франція не обмежили використання крилатих ракет в Україні

Велика Британія та Франція, які постачають Україні крилаті ракети Storm Shadow, не обмежили їх використання. Радіус дії цих ракет може становити до 250 км.

У Маріуполі виявлено колону російських вантажівок

Раніше у зоні тимчасової окупації в Маріуполі була помічена колона російських вантажівок "Урал", які були пофарбовані в пустельний камуфляжний кольор.

Російський обстріл бази відпочинку у Харківській області

Третього червня російські війська обстріляли ракетами базу відпочинку у Зміївській громаді Харківської області. У результаті цієї ворожої атаки загинула одна людина, а ще двоє було поранено.

Читайте також