Шість північнокорейських офіцерів загинули під Донецьком внаслідок ракетного удару України, - ЗМІ

Покійні північнокорейські офіцери на передовій
Покійні північнокорейські офіцери на передовій

Українські війська 3 жовтня здійснили ракетний удар по території поблизу тимчасово окупованого Донецька. Загін української розвідки повідомив, що серед 20 загиблих солдатів було шестеро офіцерів з Північної Кореї, а троє інших північнокорейських військовослужбовців отримали поранення.

Згідно з інформацією Kyiv Post, представники КНДР прибули на окуповану територію для проведення переговорів з російськими військовими. Російські пропагандистські Telegram-канали твердять, що перед ракетним ударом росіяни показували представникам Північної Кореї підготовку особового складу до штурмів і оборони.

Участь Північної Кореї в конфлікті

У лютому слідчі зафіксували понад 20 випадків застосування північнокорейських засобів ураження російськими військами проти України. Ці атаки призвели до загибелі щонайменше 24 осіб і поранення понад ста цивільних осіб. Крім того, згідно з українською розвідкою, Північна Корея вже доставила до Росії понад 1,5 мільйона артилерійських снарядів виробництва 1970-1980-х років.

У червні Росія і Північна Корея уклали договір про всеохопне стратегічне партнерство, яке передбачає взаємну військову допомогу у разі агресії проти Пхеньяна або Москви.

Читайте також