Скандальна фірма отримала перші кошти на будівництво військового цвинтаря під Києвом

Військовий цвинтар під Києвом
Військовий цвинтар під Києвом

Перераховано 122,1 млн грн на будівництво військового кладовища

Державна установа «Національне військове меморіальне кладовище» перерахувала 122,1 млн грн консорціуму «Білдінг Юа», який будує головний військовий цвинтар. Про це повідомляє вебпортал використання публічних коштів з посиланням на «Главком».

Процес перерахування коштів відбувся 25 вересня. Це авансовий платіж (30% від загальної вартості проєкту), який підрядник повинен використати на закупівлю будівельних матеріалів.

12 вересня замовник повідомив про початок будівництва військового кладовища.

Держстанція «Національне військове меморіальне кладовище» уклала договір з консорціумом «Білдінг Юа» на будівництво Національного військового меморіального кладовища у Гатнях, Київщина. Вартість проєкту складає 1,75 млрд грн, на 41,96 млн грн менше, ніж очікувалося.

Будівництво розподілене на дві черги, які мають завершитися до кінця 2024-2025 років.

Перші поховання заплановано на цю осінь.

У цьому році на будівництво виділено 407 млн грн, наступного року - 1,35 млрд грн.

На тендер подався лише консорціум «Білдінг Юа», який і був переможцем.

Консорціум «Білдінг Юа» створено після оголошення тендеру. В його склад входять три підприємства, а кінцевими бенефіціарами є Олександр Ісаєв та Наталія Побережець.

Засновниками одного з підприємств консорціуму є Олексій Міхєєв і акціонерне товариство «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Технології». Інвестфонд передало власність німецькому Євгену Штейнбергу.

Раніше співробітники Служби безпеки підтвердили зв'язок підсанкційного бізнесмена Вадима Єрмолаєва з будівельниками військового кладовища.

Читайте також