Скільки європейців не можуть дозволити собі відпустку: дані дослідження

Європейці без можливості відпусти
Європейці без можливості відпусти

Більше 39,7 млн осіб в ЄС не можуть поїхати у відпустку

Нове дослідження показує, що 39,7 млн осіб, або 14% населення ЄС, не змогли дозволити собі поїхати у відпустку на тиждень у 2022 році. Про це пише Euronews.

За даними нового дослідження, опублікованого 30 липня Європейською конфедерацією профспілок, у ЄС на два мільйони більше людей не могли дозволити собі поїхати у відпустку у 2022 році, порівняно з попереднім роком.

Така ситуація небезпечна для працівників, адже вони потребують часу на відновлення сил, повідомила генеральний секретар Європейської конфедерації профспілок Естер Лінч. Вона також додала, що відпустка є важливою для запобігання вигорання та забезпечення повернення на роботу відпочилими.

Найбільше бідних у Франції та Ірландії

Дослідження показує, що найбільше зростання бідності в сезон відпусток відбулося у Франції, де п'ять мільйонів людей не змогли дозволити собі відпочинок. В Ірландії кількість людей, які не можуть дозволити собі відпустку, збільшилася на 4% і складає 14,8% серед працездатного населення.

У 13 країнах ЄС ситуація гірша, ніж у середньому по блоку - 14,6%. Найбільший показник відсоткового зростання спостерігається в Румунії - 36%.

Відпустка як показник якості життя

Здатність дозволити собі щорічну відпустку є одним з показників, що використовуються Європейським союзом для вимірювання матеріальної та соціальної депривації. Цей показник є важливим для забезпечення належної якості життя.

За даними Євростату, у 2022 році 62% жителів ЄС здійснили хоча б одну туристичну поїздку, але більшість з них були короткочасними і в межах країни. Найбільше грошей на міжнародні поїздки витрачають німці та французи.

У столиці Данії, Копенгагені, туристів будуть нагороджувати безкоштовними напоями, їжею та розвагами за проявлену під час подорожі "екологічну відповідальність".

Читайте також