Скільки іноземних компаній повністю покинули РФ: вражаючі дані

З російського ринку повністю вийшли 177 компаній з іноземним капіталом.

Це всього 6% від загальної кількості. Ще 1156 бізнесів (38%) згорнули операції та виходять з ринку, йдеться у моніторингу KSE Institute.

Ще 1203 (40%) іноземні підприємства працюють в Росії без-будь яких обмежень.

16% компаній з іноземним капіталом (489 бізнесів) скоротили поточні операції, призупинили нові інвестиції та продовжують вичікувати.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Іноземні компанії, які остаточно пішли з РФ, забезпечували роботою 307,3 тис. осіб (понад 22% персоналу міжнародних компаній, представлених в Росії), підрахували аналітики.

Їхній річний дохід складав $42 млрд, капітал компаній оцінювався у $34,4 млрд, а вартість активів сягала $37 млрд.

У 2021 році вони сплатили $3,3 млрд податків 13,4% від загальної суми податків, сплачених іноземним бізнесом до російських бюджетів всіх рівнів.

Наступний, вже десятий за рахунком пакет санкцій проти країни - агресора Росії може бути повністю готовий і затверджений до річниці російського вторгнення в Україну - до 24 лютого 2023 року.

Під санкції також може потрапити Російська державна корпорація з атомної енергетики Росатом - вона допомагає російській військовій промисловості обходити санкції Заходу. Росатом причетний до створення контрабандних схем з постачання російському воєнпрому компонентів, технологій і сировини для ракетного палива.