Скільки росіян вважають, що війна в Україні просувається успішно: дані опитування

Графік думок росіян щодо просування війни в Україні
Графік думок росіян щодо просування війни в Україні

Результати дослідження показали, що 60% росіян вважають, що війна Росії проти України просувається успішно. Також знизилася частка тих, хто впевнений у користі війни - від 38% до 28%. Більшість росіян вбачають загальне горе і страждання (52%), військові втрати (21%), погіршення економічної ситуації (18%) та загальне неприйняття війни (13%). Частка тих, хто погіршення відносин з іншими країнами (7%) та загибель мирного населення (7%) також збільшилася.

Попереднє дослідження, проведене в лютому 2024 року, показало, що 70% росіян виступали за успішність бойових дій. Таким чином, за останній час спостерігається зниження підтримки війни серед населення РФ.

За результатами дослідження також стало відомо, що 76% українців не підтримують дії російських окупантів в Україні, тоді як 16% росіян підтримують російську агресію проти України.

Також, дехто українців ставляться негативно до Росії та її мешканців. Зокрема, 80% опитаних мають негативну асоціацію, коли чують слова "Росія" чи "прості мешканці Росії". Тільки 6% респондентів мають нейтральну або позитивну думку, а 14% не мають конкретної думки.

Зазначимо, що більшість українців вважають, що час для офіційних перемовин з Росією вже настав. Проте, необхідною умовою для укладання мирної угоди є повне виведення російських військ з України до кордонів 1991 року.

Читайте також