Скільки українців із окупованих територій вступили в армію РФ: дані Центру нацспротиву

Українці з окупованих територій в армії РФ
Українці з окупованих територій в армії РФ

Російські окупанти залучають жителів тимчасово окупованих територій України до своєї армії

За даними Центру національного спротиву (ЦНС), близько 7 тис осіб з тимчасово окупованих територій України підписали контракти з російськими військами з початку 2024 року. Про це повідомляє ЦНС.

Аналітики зазначають, що це відбувається через високий рівень безробіття та складне матеріальне становище людей на цих територіях. Росія також проводить агресивну дезінформаційну кампанію, намагаючись залучити місцевих жителів до своїх рядів, обіцяючи їм земельні ділянки, російські паспорти та інші переваги.

Центр національного спротиву попереджає, що російські загарбники планують продовжувати залучати населення на захоплених територіях, що може призвести до більшої кількості втрат серед цивільного населення.

Згадаємо, що українське населення на тимчасово окупованих територіях постійно утискається. Для проведення поховання на ТОТ України необхідно мати російський паспорт.

Раніше стало відомо, що чиновники з міноборони РФ вимагають оголосити нову хвилю мобілізації. Москва все більше говорить про необхідність мобілізації в РФ.

Через активний наступ ЗСУ у Курській області стало очевидно, що Росії бракує військових на третій рік війни. Кремль може оголосити загальну мобілізацію, намагаючись уникнути цього за будь-яку ціну.

Читайте також