Скільки військ треба РФ, щоб відбити Курщину: аналіз WSJ

РФ, політика, війська, аналіз, Крим, Війна
РФ, політика, війська, аналіз, Крим, Війна

На Курщині Збройні Сили України здійснили успішний наступ, який надихнув українців та змусив Захід знову допомагати. Цю інформацію оприлюднило видання Wall Street Journal. За словами журналістів, швидкість та масштаб наступу України вразили світ, оскільки це перший раз з часів Другої світової війни, коли іноземні війська окупували російську землю.

За невідомим українським чиновником українська армія звільнила 2000 ув'язнених та захопила значну територію, яку росіяни займали протягом останніх місяців. Втім, ведуче видання WSJ зауважує, що це стало надзвичайним розворотом для російського президента Путіна, який обіцяв знищити українські війська, але поки не здійснив контратаку. Для того, щоб вигнати українців, Росії доведеться надіслати ще більше військ та завдавати руйнування власних міст і сіл артилерійським обстрілом, як це було на всій території України.

Виклики для України

Однак Україна зіткнеться з викликами щодо використання свого наступу. Вона вже випустила тисячі військових в бій, і надіслання ще більшої кількості може відволікти ресурси, необхідні для стримування росіян на головній лінії фронту в Донецькій області. Тому Україні потрібен більший рівень підтримки від США і їх союзників, який поки що не надається, вказує WSJ.

Адміністрація Байдена заборонила Україні використовувати надані США ракети Atacms для ударів по Росії і не надає інформацію про російські цілі внутрішньої розвідки. Тим не менш, українські війська успішно використовують американську техніку на російській території.

За словами WSJ, український контрнаступ у 2023 році був неефективним і забрав багато життів. Тоді війська здобули декілька сіл, але не змогли прорватися через російські оборонні лінії. З того часу Росія повільно продовжувала суворий наступ з великими втратами.

Україна знайшла вихід: обхід

Підготовка до операції в Курській області тривала протягом року. Україна використовувала безпілотники для атак на російську інфраструктуру. За даними видання, українські безпілотники знищили системи спостереження на прикордонній заставі до початку операції.

На сході та півдні України західне обладнання було менш ефективним через мінні поля та російські безпілотники. Проте в Курській області українські війська швидко просунулись без опору, обходячи міста та села. За словами оператора безпілотника, вони просувалися настільки швидко, що було важко їх наздогнати.

Rosiewa поблизу міста Рильськ була вражена ракетами, випущеними з системи Himars, які були надані США. Оснащені ракетні установки були розміщені на прикордонних районах України і вони успішно атакували російську колону військових автомобілів, завдаличи значних руйнувань.

Україна також намагається ускладнити доступ російських підкріплень до лінії фронту, атакуючи залізничні вузли і мости. Однак, за словами аналітиків, Україна втратила десятки одиниць бронетехніки за дев'ять днів, але вона мобілізувала резервні сили для забезпечення безпеки на фронті.

Західні спостерігачі вважають, що для повернення втраченої території Росії доведеться вивести більше військ з України, щоб укріпити силу. Тим часом, Росія створює укріплення на своїй території.

Операція в Курській області була розглянута давною-давно в Києві. Президент Зеленський розповів про успіх операції в інтерв'ю.

Читайте також