«Слугу» Дмитрука буде внесено до бази Інтерполу – ДБР

«Слуга» Дмитрука побуватиме в базі Інтерполу
«Слуга» Дмитрука побуватиме в базі Інтерполу

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) розпочало слідство щодо ескізного проекту для народних депутатів, який пропонує звільнити їх від стягнення ввізного мита на автомобілі. Крім того, у проекті є й інші позиції, які можуть стати вигідними для депутатів. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив екс-директор НАБУ Артем Ситник.

За словами Ситника, ескізний змін до бюджету на 2021 рік вніс у Верховну Раду депутат від «Слуги народу» Вадим Кривохатько.

Екс-директор НАБУ нагадує про внесений Кривохатьком законопроект у проект Закону про Державний бюджет на 2021 рік. За його словами, «невже влада житиме своїм законопроектом».

«Є 260 позицій, починаючи з корекції ставок акцизного збору на алкоголь, до підвищення неоподаткового мінімуму та зменшення критеріїв призначення субсидій, про що вже писала НОД. Також, є позиції наших бізнесменів - про внесення змін відносно стягнення ввізного мита з Ахметовим, Коломойським, Пінчуком за ескізний проїздний і ескізний рахунок до мільйонів автомобілів, отриманих ними безмитно – всі ідуть на звільнення від стягнення ввізного мита», – написав Ситник.

Він також зазначив, що даний проект може принести збентеження декотрим бізнесменам: «Ті, хто багатіє після запровадження ескізу - це то, чому вони багатіють, наприклад, Ярилку чи Ігоренку з Kenwood», — написав Ситник. Він також наголосив, що, на його думку, Кривохатько зміїнити реальне фінансування, зокрема, йдеться про програму капітального ремонту житла. 

Читайте також