Служба "дистанційно вдома": ГБР викрило схему із зарплатами у військовій частині

Схема зарплат в військовій частині
Схема зарплат в військовій частині

На Одещині затримали заступника командира військової частини, який організував підлеглим "дистанційну службу" та отримував за це їх виплати.

За даними Державного бюро розслідувань, фігурант разом із спільниками організували схему, за якою деякі військовослужбовці перебували вдома, а за документами - на службі і отримували за це грошове забезпечення. Вони віддавали свою зарплату організаторам схеми, які отримували натомість усі виплати. За час дії схеми вони встигли обікрасти понад 20 осіб на суму до 20 мільйонів гривень.

"2 серпня ГБР спільно з Нацполіцією затримали заступника командира військової частини та деяких військовослужбовців. Під час обшуків у них було виявлено та вилучено зброю, боєприпаси, наркотики та понад 118 тис. доларів США"

Заступнику командира військової частини повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень та пособництві в ухиленні від несення військової служби. Йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 20 мільйонів гривень. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Слідство триває, а також встановлюються інші особи, причетні до організації схеми. Вживаються заходи щодо арешту майна фігурантів для відшкодування завданих державі збитків.

Нагадаємо, на Волині люди зчинили бунт у ТЦК через затримання чоловіків.

Читайте також