Шмигаль розкрив амбітні плани щодо виробництва дронів та підготовки операторів БПЛА

Дрони Шмигаля. Повністю вітчизняне виробництво
Дрони Шмигаля. Повністю вітчизняне виробництво

Уряд України розпочав експериментальний проект з сертифікації шкіл операторів безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Це допоможе встановити чіткі вимоги та уніфікувати навчальний процес для підготовки операторів дронів.

Про це повідомляє "Хвиля" з посиланням на повідомлення прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Сертифікація шкіл допоможе не тільки покращити якість підготовки фахівців, але й спростити процес отримання спеціальності для кваліфікованих операторів. Це особливо важливо з огляду на плани України з виробництва 1,5 млн дронів до 2024 року.

Дрони. ЗСУ

У той же час Україна продовжує нарощувати виробництво артилерійських систем та броньованої техніки. Важливим аспектом є співпраця з міжнародними партнерами та залучення іноземних інвестицій в закупівлю української зброї.

Прем'єр-міністр зазначив, що вже зараз кожен другий боєприпас у зоні бойових дій виготовлений в Україні, що свідчить про значні досягнення в розвитку українського оборонного промислового комплексу.

Усі ці заходи підтримуються значним фінансуванням: у наступному році на сферу безпеки та оборони передбачено 2,2 трлн гривень. Це становить 26% ВВП країни.

Читайте також