SpaceX вперше успішно приземлила надважкий ракетний носій Super Heavy (відео)

Перший успішний приземлений Носій Super Heavy
Перший успішний приземлений Носій Super Heavy

Компанія SpaceX вперше змогла успішно посадити надважкий ракетний носій Super Heavy на стартовий майданчик після запуску Starship. Про це було повідомлено у Twitter компанії.

За словами SpaceX, під час останнього тестового польоту прискорювач Super Heavy був успішно повернутий до селища Бока-Чіка на кордоні з Мексикою, де його посадила пускова вежа, використовуючи спеціальні палички.

Під час прес-конференції генеральний директор SpaceX Ілон Маск повідомив про плани компанії запустити перші безпілотні місії на Марс через два роки. Основна мета цих місій - перевірити можливість успішного і безпечного приземлення космічних кораблів на поверхню Марса. У разі успіху, компанія планує відправити перші пілотовані місії на Марс через чотири роки після цього.

Ілон Маск зауважив, що людство повинно освоїти міжзоряні перельоти, інакше бути в майбутньому загрожує вимирання внаслідок збільшення розмірів Сонця або зіткнення Землі з астероїдом. Він наголосив на необхідності створення космічної цивілізації, яка зможе вижити і розбудувати нове майбутнє для людства.

Читайте також